Malzemeler
150 g İç karides
1 Orta soğan
1 Diş sarımsak
Yarım Demet maydanoz
Çeyrek Demet dereotu
1 Su bardağı Su
1 Kahve fincanı Domates salçası
2 Çorba kaşığı Zeytinyağı
1 Kahve kaşığı Limon suyu
1 Kahve kaşığı Karabiber

Hazırlanışı:
Bir kuşhanede bir bardak su kaynatılır, içine karidesler, tuz, karabiber, limon suyu ve kıyılmış dereotu ağzı kapalı olarak hafif ateşte beş dakika pişirilir. Diğer taraftan yan yan kesilmiş soğan, ince kıyılmış sarımsak başka bir kuşhanede zeytinyağı ile kavrulur. Sonra buna bir fincan suda eritilmiş domates salçası ilâve edilip altı yedi dakika pişmeye bırakılır. Sonra buna diğer kuşhanedeki malzeme ilâve edilip karıştırıldıktan sonra hafifçe ısıtılıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servise sunulur.



Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 637
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 07:41
paylaşım için çok thanks....
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:19
sağoll eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 26.02.2008 17:05
[QUOTE=YildizZB;2436893]tsk ler su perisi, sana da ayni soruyu sorucagim, bu sos u hangi yemeklerde kullanilir, bazi sosler her yemege gitmez de:40:

Bu sos özellikle karides tava, karides şiş ve karides ızgara için tavsiye edilir. Balık ızgara ve tavalarının, örneğin levrek, kılıç ızgara ve şişin yanında da sunabilirsiniz.
YildizZB Tarih: 25.02.2008 18:48
tsk ler su perisi, sana da ayni soruyu sorucagim, bu sos u hangi yemeklerde kullanilir, bazi sosler her yemege gitmez de:40:
Sindy Tarih: 14.02.2008 10:38
tarif icin tesekkurler SU-PERISI