HELVACI KABAĞI REÇELİ

Son güncelleme: 07.07.2008 14:34
  • Malzemeler
    1000 gr Helvacı kabağı
    1 ölçek Reçel şurubu

    Hazırlanışı:
    Helvacı kabağı çekirdek ve kabuklarından arındırıldıktan sonra _ cm kalınlığında parçalara kesilir ve kaynamakta olan kıvama gelmiş reçel şurubuna atılır. Kabak parçaları sularını salıvereceklerinden şurup sulanıp ta tekrar koyulaşarak kıvama gelinceye kadar bunlar orta ısıdaki ateşte kaynatılmaya devam edilir. Şurup tekrar kıvama gelince tencere ateşten alınıp soğuduktan sonra kavanozlara konarak saklanır.

#08.02.2008 19:19 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#11.02.2008 10:37 0 0 0
  • paylşım için thanks
#07.07.2008 14:34 0 0 0