Malzemeler
20 Adet Limon
1 Su bardağı Limon suyu
1 Çorba kaşığı Çörek otu
1 Kahve kaşığı Zerdeçal
Yeteri kadar B tipi turşu salamurasi

Hazırlanışı:
Limonlar yıkanıp kurulandıktan sonra ortalarından birbirinden ayırmadan ortalarından kesilir. Çekirdeklerinden arındırıldıktan sonra ortalarına bir birine karıştırılmış çörekotu ve zerdeçaldan bir miktar serpilip kapatılır. Kavanoza dizilir üzerine kavanozun ağzından geçebilecek bir tahta yerleştirilip üzerine bir ağırlık konur. Bununda üzerine B tipi turşu salamurası eklenip kavanozun ağzı kapatılarak serin bir yerde saklanır. Bir ay sonra turşu hazır olur.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 670
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:39
sağoll su-perisi
Sindy Tarih: 11.02.2008 11:31
ellerine saglik SU-PERISI
sennur Tarih: 08.02.2008 21:24
çok ilginç bir turşu,zerdeçalda renklendirir denemek lazım ,paylaşımın için teşekkürler superisi