Gül Baklava

1 çay bardağı sıvıyağ,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 adet yumurtanın sarısı,
1 çay kaşığı karbonat,
1 su bardağı nişasta,
125 gram tereyağı,
alabildiğince un,
dövülmüş ceviz.
Şurubu için:
3 su bardağı tozşeker,
3 su bardağı su,
yarım limonun suyu

Hamur kabında sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar ayırın. Parçaların her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yuvarlakların dört yanından bıçakla kesikler yapın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır.
Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın. Sonra iki ucunu cevizli harem kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şurubu için suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatın.
Kıvamına gelen şurubu soğutulmuş hamurların üzerine dökün. Şurubu çektikten sonra servis yapın.

Etiketler:
su_damlası su_damlası
Üyenin Yeni Konuları
Üyenin Populer Konuları
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 619
favori
like
share
refik Tarih: 11.06.2008 09:52
teşekkürler eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 10.06.2008 14:05
Tarif için teşekkürler,emegine saglık.
yalvac78 Tarih: 10.06.2008 02:17
COK SEVERİM
PELİN_95 Tarih: 01.05.2008 16:23
tşk su damlası
COCO Tarih: 29.04.2008 18:23
gürkan Tarih: 09.02.2008 15:15
tarif için saol ama ben yapabilceğimi sanmıorum