Hilton Karadenize Açılıyor

Son güncelleme: 09.02.2008 22:59
  • Hilton'un stratejik ortağı olan Amplio'dan Trabzon ve Rize'ye yatırım sinyali

    Hilton'la stratejik anlaşma yapan Amplio'nun Samsun ve Trabzon'a otel yapma kararı aldığı bildirildi. Geçen aylarda Hilton'la stratejik ortaklığa imza atan Amplio, Kuzey Avrupa-Türkiye ulaşım hattının Karadeniz'e açıldığı kilit şehirlerden olan Samsun ve Trabzon'da otel yatırımları yapacağını açıkladı. Amplio tarafından özellikle Samsun ve Trabzon limanlarının özelleştirilmesiyle gerçekleşecek kapasite artışının bölgedeki ekonomik canlılığa olumlu etkileri olacağı dile getirildi. Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Büyük Samsun Oteli'nin özelleşmesiyle otel yatırımcılarının bölgeye olanilgisinde ciddi bir artış göze çarptığını söyledi. Karadeniz'in ulaşım imkanları açısından son derece gelişmiş bir bölge olduğunu ifade eden Alaeddin Babaoğlu, "Samsun ve Trabzon'un birer liman kenti olması bölgeyi yatırım açısından çok daha cazip hale getiriyor. Samsun ve Trabzon limanlarının özelleştirilmesiyle, bölgenin otel yatırımları için bir cazibe merkezi haline geleceğini öngörüyoruz. Hilton, dünya çapında gerçekleştireceği büyüme stratejisi için Hindistan ve Rusya'dan sonra 3. ülke olarakTürkiye'yi seçti. Türkiye'de salt otel yatırımları gerçekleştirmek amacıyla kurulmuş olan Amplio, imzalanan anlaşma çerçevesinde Hilton grubunun tanınmış markaları 'Hilton Garden Inn ve Hampton by Hilton' adları altında oteller açacak" dedi. Otelcilik alanında 40'ın üzerindeki ülkede 100'den fazla başarılı proje uygulandığı ifade eden Babaoğlu, "Türkiye'de iş otelciliği konusunda ciddi bir açık var. Yapılan yatırımların daha çok turizm amaçlı ve büyük şehirlere odaklı. Yatırımlarımızda önceliği iş odaklı otel anlamında gereksinimin en fazla olduğu şehirlere veriyoruz. Karadeniz Bölgesi'nde özellikle Samsun ve Trabzon'da yeni otel yatırımları gerçekleştireceğiz.

    Bu iki şehirdeki liman özelleştirmelerinin tamamlanmasıyla kapasitelerinde ciddibir artış yaşanacağı, bunun da bölgenin ekonomisinde olumlu bir hava oluşturacağını düşünüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz fizibilite çalışmaları bu şehirlerde otel yatırımlarının çok cılız kaldığını, mevcut otellerin ise gereksinimleri karşılayamadığını gösteriyor. Karadeniz'de Zonguldak ve Rize gibi gelişmekte olan kıyı şehirlerine yatırım düşünüyoruz" diye konuştu.

    Babaoğlu, şehirlerdeki yatırım fırsatlarını için arayışlarının sürdüğünü, açacakları otellerin hizmet bekleyen iş adamlarının gereksinimlerini tam olarak karşılamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
#09.02.2008 22:47 0 0 0
  • Ortak ol dediler banada,henüz düşünüyorum
#09.02.2008 22:53 0 0 0
  • ilk haraçlarınıda bana verdiler izin kağıtlarını imzaladım
#09.02.2008 22:59 0 0 0