Malzemeler
30 gr (2 çorba kasigi) Tereyagi
3 Dana Böbregi (yaglari temizlenip yikanmis)
Sosu:
30 gr (2 çorba kasigi) Tereyag
2 Çorba Kasigi Un
300 gr (1 1/2 su bardagi) Süt
1 Limon Kabugunun Rendesi
1 Kahve Kasigi
Kekik
1 1/2 Limonun Suyu
Garnitürü:
4 Dilim Limon (ikiye bölünmüs)
8 Sap Maydanoz

Tarifi

Limon soslu dana böbregi, hafif bir ögle yemegi yada yaninda taze fasulye ve havuçla lezzetli bir aksam yemegi olarak servis edilebilir.
Büyük bir tavada 2 çorba kasigi tereyagi eritiniz. Köpükleri sönüp yag kizinca böbrekleri koyup 4 dakika alt üst ederek kizartiniz. Sonra atesi kisip, böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kizartiniz. Tavayi atesten aliniz.
Böbrekleri bir tahtanin üstüne koyup, keskin bir biçakla 1-1,5 cm'lik dilimler halinde dograyiniz. Böbrek dilimlerini yeniden tavaya alip, ara sira karistirarak 20 dakika daha pisiriniz. Tavayi atesten alip böbrekleri, altina kagit peçete serilmis bir servis tabagina aktariniz. Tabagin üstünü alüminyum kagidiyla örterek, sicak kalmalarini saglayiniz

Beğeniler: 2
Favoriler: 1
İzlenmeler: 474
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:00
tşk güzelmiş paylaşım için saol
Sindy Tarih: 11.02.2008 11:24
tesekkurler SU-PERISI