Malzemeler
5 patates
1çay bardagi ince kasar rendesi
1yumurta
galeta unu
bir fiske
tuz
Köftesi için: 250 gr. kiyma
1 sogan
2-3 dilim ekmek içi
Tuz-
karabiber-
kimyon
kizartmak için
sivi yag
Tarifi
haslanan patatesler çatal yardimiyla ezilip sogutulur, içine 1 yumurta, kasar rendesi,tuz karistirilip galeta unuyla kivamlastirilir.
köftesi için, kiyma, sogan rendesi, ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon karistirilip iyice yogrulur ,harçtan ceviz büyüklügünde parçalar alinip yuvarlanir. kizgin yagda hafif pisirilir.. soguduktan sonra galeta unuyla kivamlasan patates le kaplanir kizartilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 538
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 14:04
saol eline sağlık tsk
caplan Tarih: 04.03.2008 19:14
offff
refik Tarih: 24.02.2008 20:24
tariflerin için ellerine saglık
Sindy Tarih: 14.02.2008 11:44
ellerine saglik SU-PERISI