Boyları 18 cm kadardır. Erkeğin baş ve sırt tarafı kül renginde, kanadın kısa ve orta tüyleri kırmızı, uçma tüylerinin kaide yarısı kırmızı, uç yarısı siyahdır. İlk dört uçma tüyünde beyaz benekler vardır. Kuyruk telekleri siyah, en dıştakilerinin uç kısımları beyazdır. Gerdan ve kursak siyah, karın kısmı ise gridir. Dişide kursak ve gerdan kısmı tamamen siyah değildir.

Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan yerleşik kuşlardır. Yüksek dağların kayalık bölgelerinde yaşarlar. Kışın daha alçaklardaki harabe yerlerde bulunurlar. Böceklere beslenirler. Yuvalarına 3-5 yumurta bırakırlar. Kuluçka süreleri 13-14 gün, yavruların uçma süreleri 17-20 gündür. Ötüşleri "tih, tiü" şeklindedir.

SİZ RESMİNİ ARAŞTIRIN...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 494
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 10.02.2008 14:18


paylaşımın için teşekkürler.bende resmini ekledim.