MALZEME:
150 ml elma suyu,
150 ml su,
75 g şeker,
1 baton tarçın,
600 g elma,
3 portakal,
2 dal nane
yapılışı
1. Elma suyunu su, şeker ve tarçın ile bir tencere koyup bir taşım kaynatın, ateşi kısın ve 10 dakika pişmeye bırakın. Elmaları soyup dilimleyin ve kısık ateşte 8 dakika haşlayın.
2. Portakalları yıkayarak kurulayın, kabuklarını ince kesin, beyaz derilerini soyun. Portakalları dilimleyin, aralarındaki zarları da çıkartın. Portakal dilimlerini elmalara ilave edin ve birlikte 2 dakika haşlayın.
3. Kompostoyu bir kaseye boşaltın, portakalların ince kabuklarını katın, soğumaya bırakın. Nane yaprakları ile garnitür yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 785
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 14:06
saoll eline sağlık
Hakan Tarih: 14.02.2008 11:24
Su-Perisi ablam tesekkür ederim :3:
Sindy Tarih: 14.02.2008 11:21
ellerine saglik SU-PERISI
refik Tarih: 11.02.2008 13:01
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık