kahvaltılık süt - kahvaltıda süt - kakaolu sütKahvaltı sofralarının en güzel içeceklerinden biri de süttür. Yalnız başına kullanıldığı gibi, kahve, çay, kakao, salep ile karıştırmak suretiyle de kullanılır.

Sıcak süt hazırlama:

Mikropsuz bir süt içmek için sütün iyi kaynatılması gerekir. Bunun için süt ya özel kaynatma kabına veya bir tencereye konur. Tencere ateş üzerine bırakılıp. Süt 80-90 ° dereceye kadar ısınınca kabarır, bu kabarmayı delip sütü 3 defa sağa doğru 3 defa da sola doğru karıştırarak kaynatmak lazımdır. Bundan sonra hemen bardaklara doldurulup arzuya göre, şeker konup içilir.
Kakaolu, kahveli süt istenirse bir bardak için 1 küçük kahve kaşığı kakao veya kahve hesap edilir. Sütün içine konur. Bir iki taşım da bununla kaynayıp ateşten alınır, hemen servis yapılır. Diğer bir usulde de kahve cezvede suyla pişirilip getirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 584
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 17.08.2011 22:53
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 22:06
Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim...
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:20
paylaşım için çok thanks....
samican Tarih: 28.06.2008 23:04
TEŞEKKÜRLER
ELLERİNİZE SAGLIK...
eskitoprak Tarih: 19.05.2008 16:07
tesekkurler abla
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 13:58
saoll eline sağlık
Sindy Tarih: 11.02.2008 11:18
Sutu sade icemem ama nescafeyle harika oluyor
ellerine saglik SU-PERISI