Malzeme :
1 tane koyun karaciğeri
3-4 tane hıyar turşusu
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak
3-4 dal maydanoz
1 domates
2 çorba kaşığı sirke
karabiber, tuz

Yapılışı :
Temizlenip yıkanarak kurulanan ve zarı soyulan ciğer, yarım parmak kalınlığında dilimlere ayrılır. Dilimlerin enli olmaması için bıçak yatık şekilde tutulur. Soyulan domates ve kornişon ayrı olarak ince ince kıyılır. Sarmısak ayıklanır, çentilir. Yemekten yarım saat kadar önce ciğer, tuzu - biberi konulduktan sonra una bulanır. Büyükçe bir tavada 5 kaşık zeytinyağı hafifçe kızdırılır. Ciğerin hepsi birden tavaya konur. Fazla kurutmadan, yağı da yakılmadan kızartılır ve bir tabağa alınır. Sonra tavanın içine 2 kahve kaşığı un konur. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra domates ve sarmısak katılır. Biraz da bu şekilde karıştırılıp 1,5 bardak su, sirke ve kornişon eklenir. Biraz daha tuz konur. Birkaç taşım kaynatıldıktan sonra ciğerin üzerine dökülür. Kıyılmış maydanoz da serpilerek servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:00
tşk güzelmiş paylaşım için saol
Sindy Tarih: 11.02.2008 11:26
bunuda asla yemem :72:
tarif icin tesekkurler SU-PERISI