malzemeler

• 1 çay bardağı pirinç
• 100 gr badem
• 4 su bardağı süt
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı üzüm suyu
• 1 kase çekirdeksiz üzüm
• 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
• 1 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı

tarifi

1. Pirinç ayıklanıp, yıkanır. Bir gece suda bekletilir. Ertesi gün robotta çekilir.
2. Bademler sıcak suda bekletilip kabukları soyulur.
3. Ayıklanmış bademler bir bardak sütle robotta çekilir.
4. Kalan süt tencerede kaynatılır.
5. Bademli karışıma, pirinç ve üzüm suyu ilave edilir. Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
6. Muhallebi ateşten alınıp çekirdeksiz üzüm eklenerek karıştırılır.
7. Servis kaselerine boşaltılıp soğumaya bırakılır.
8. Üzerine çekilmiş şam fıstığı ve rendelenmiş hindistan cevizi serpilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 357
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 11.02.2008 19:58
güzel bir keşkül tarifi.emegine saglık sindy.