malzemeler

• 150 gr dana eti
• 750 gr patates
• 1 soğan
• 1 ekşi elma
• 2 adet salatalık turşusu
• 2 küçük salatalık
• 1 adet turp
• 3 çorba kaşığı mayonez
• 2 adet yumurta
• 5 çorba kaşığı yoğurt
• 4 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı hardal
• 1 çorba kaşığı sirke
• Tuz
• Karabiber
• Kırmızıbiber

tarifi

1- Patatesler tuzlu suda haşlanıp, soğuk su ile yıkanır. Kabukları soyulup küçük karelere bölünür.
2- Soğan ince ince kıyılır.
3- Et suda iyice pişinceye kadar haşlanır. Suyu süzdürülüp, ince ince didiklenir.
4- Elmanın kabuğu soyulup küçük küçük doğranır. Salatalık turşusu çubuk çubuk doğranır. Salatalıklar ince ince kıyılır. Turp da küçük doğranır. Taze sarımsak doğranır. Doğranan tüm malzemeler karıştırılır.
5- Mayonez, yoğurt, hardal, sirke, kırmızıbiber, karabiber ve tuz, diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
6- Haşlanmış yumurta dilim dilim doğranıp salatanın üzeri süslenir. Bir saat bekletildikten sonra servis yapılır

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 422
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:55
saoll eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 12.02.2008 17:44
emegine saglık sindy.