malzemeler

• 1 koyun başı
• 1 kilo patates
• 2 soğan
• 1 demet maydanoz
• kırmızıbiber
• karabiber, tuz

tarifi

1- Koyun başı yüzüldükten sonra burun kısmını kırarak atılır. Bol su ile iyice yıkadıktan sonra bol sıcak suyun içinde de iyice yıkayıp, düdüklü tencerede veya normal bir tencerede pişirilir.
2- Piştikten sonra etleri kemiklerinden ayrıp, bir tabağa koyulur. Tuz, kırmızıbiber, karabiber ilave ederek, iyice kanştınp servis tabağının ortasına yerleştirilir.
3- Patatesleri soyup kibrit çubuğu uzunluğunda doğrayıp, kızgın yağda kızartıp, etin etrafına yerleştirilir.
4- Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp, tuzla ovup, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırılır. Bunları da patateslerin etranna yuvarlak olarak yerleştirin ve servis yapılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 440
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:59
tşk güzelmiş paylaşım için saol
SU-PERISI Tarih: 13.02.2008 19:25
Eline emegine saglık.