BitDefender Free Edition (Linux)

Son güncelleme: 11.02.2008 19:15
  • noimage

    BitDefender Free Edition yaziliminin Linux isletim sistemi icin hazirlanmis surumudur. BitDefender Free Edition, ucretsiz bir virusten koruma yazilimidir. Dunyanin en etkili virus tarama motorlarindan birine sahip olan yazilim, kendiliginden guncelleme ozelligi ile veritabanini yeni cikan zararlilara karsi yenilemektedir. Yerlesik bir virus tarama aracina sahip oldugundan istenilen anda sisteminizin tumunu ya da sectiginiz bir bolumunu taramanizi saglamaktadir. Dosya ya da klasorlerinizi yalnizca farenizin sag tusuna bastiktan sonra uygun komutu vererek hemen taratabilme imkaniniz da bulunmaktadir.



    Yazilim oldukca sade bir arayuze sahiptir ve tema destegi de sunmaktadir. Riskli gorunen dosyalari karantina klasorune tasimakta ve tercihinize bagli olarak analiz edilmek uzere BitDefender laboratuvarina gondermenize olanak vermektedir. Yazilimin tum bu olumlu ozelliklerine karsin gercek zamanli koruma ozelligi bulunmamaktadir. Gunumuzde yeterli anlamda guvenlik saglanabilmesi icin gercek zamanli tarama ozelligi virusten koruma yazilimlarinin vazgecilmez ve temel ozelliklerinden birisi haline gelmistir. Bu yazilimi yerlesik bir virus tarama yazilimi olarak gormeniz yarariniza olacaktir.



    Yazilimin Genel Ozellikleri


    Virus tarama ve silme: guclu tarama motoru ile tum virusleri her zaman algilama ve silebilme. Bu ozellikle kullanicilar istedikleri zaman tarama motorunu calistirarak sistemlerini taratabilmektedir.


    Zamanlamali tarama: sisteminiz uzerinde, istediginiz ileri bir tarihte tarama gorevi atayarak, o zaman geldiginde yazilimin kendiliginden tarama yapmaya baslamasini saglayan ozelliktir. Boylece sisteminizde islem yapmadiginiz ileri zamanlarda daha onceden tarama planlari yapabilmeniz saglanmaktadir. Tercihe bagli olarak isterseniz tam sistem taramasi isterseniz de surucu taramalari yaptirabilirsiniz.


    Anlik tarama: sahip oldugunuz dosya ve klasorleri, yalnizca ustlerine gelip sag tiklayarak aninda virus denetiminden gecirebilirsiniz.


    Tema destekli kullanici arayuzu: yazilimin gorunumunu ozellestirebilir, kendiniz yeni arayuzler tasarlayabilir ya da diger arayuzleri kullanabilirsiniz.


    Karantina: virus bulasmis oldugu dusunulen zararli dosyalari karantina klasorunde sisteme zarar vermeyecek bicimde tutma. Olasi risklerin tumuyle onune gecebilmek amaciyla karantina klasorundeki dosyalari BitDefender laboratuvarina gondererek analiz ettirme imkani da tanimaktadir.


    Raporlama: tarama sonuclari hakkinda ve yapilan diger tum islemlere dair ayrintili bilgiler alabilmenizi saglayan ozelliktir.



    NoT : Yazilimin Windows isletim sistemi icin uyumlu surumune buraya tiklayarak ulasabilirsiniz.

    Program Adı :BitDefender Free Edition (Linux)
    Sürüm :7.1.3
    Lisans :Ucretsiz (Freeware)
    Boyut :4.18 Mb
    Dil :Ingilizce
    Platform :Linux Konsol
    Üretici Firma :SoftWin

    DoWnLoAd
#11.02.2008 19:15 0 0 0