Araç ruhsatları yenileniyor

Son güncelleme: 13.02.2008 14:24
  • Araç ruhsatları yenileniyor
    AB uyum çalışmaları kapsamında, trafik tescil belgeleri yenileniyor

    Eski belgeleri değiştirme zorunluluğu getirmeyen uygulama ile 2 Şubattan sonra araç satın alan veya devir işlemi yaptıranlara yeni belgeler düzenleniyor.
    noimage
    Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, AB uyum çalışmaları kapsamında yapılacak yeniliklere trafik tescil belgelerinin değiştirilmesi de eklendi. Daktiloda iş takipçileri ya da vatandaşlar tarafından doldurulan araç ruhsatları, İçişleri Bakanlığının talimatıyla başlayan uygulama ile artık lazer yazıcılarla polis tarafından dolduruluyor.

    Vatandaşı iş takipçilerinin elinden kurtaran ve yaklaşık 13 milyon araç sahibini ilgilendiren düzenleme kapsamında, Maliye Bakanlığınca bastırılan yeni belgelerin düzenlenmesine Türkiye genelinde 2 Şubatta başlandı.Yeni tip araç tescil ve trafik belgelerinde, ruhsat sahteciliğini
    önleyecek şekilde değişik güvenlik önlemleri de bulunuyor.

    Üzerinde Türk bayrağı bulunan belgelerde 3 yerine 6 muayene bölümü bulunması sayesinde vatandaşlar belgelerini eskiye oranla daha uzun süre kullanabilecek. Araç tip ve onay numarası da yazılan yeni belgelerde vatandaşların T.C. kimlik numaraları veya şirketlerin vergi numaraları yer alacak.Uygulamaya göre, eski belgelerin değiştirilme zorunluluğu bulunmuyor.

    Ancak araç sahipleri değiştirmek isterse ücretini ödemek kaydıyla yeni belge düzenleniyor.

    Elinde doldurulmamış, eski belgelerden bulunan vatandaşlar ise 29 Şubata kadar müracaat ettikleri takdirde ücret ödemeden, ellerindeki eski belgeleri teslim ederek yeni ruhsatlarını çıkarttırabilecek. Uygulama ile yeni sistem kurulan Trafik Tescil Şube müdürlüklerinde, bir
    taraftan vatandaşların başvuruları alınırken, bir taraftan da personel eğitimine devam ediliyor.
#13.02.2008 09:49 0 0 0
  • teşekkürler eskitoprak
#13.02.2008 12:33 0 0 0
  • qecen qün haberLerde duymuştum..

    haber için saqol..
#13.02.2008 14:24 0 0 0