MALZEMELER

100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu

HAZIRLANIŞI

Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın. 12 saat böylece bekletin. Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın. Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun. Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir. Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir.
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 463
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:13
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
COCO Tarih: 06.03.2008 22:59
Tam raki mezesi.Tesekkürler.:21:
SU-PERISI Tarih: 14.02.2008 16:15
Ellerine saglık sindy..