Çekirdek kahve yanmaz tavada koyu renk alıncaya kadar kavrulur. El değirmeninde irice çekilir. Cezve içerisinde bir bardak suya yarım bardak iri çekilmiş kahve ilave edildikten sonra 1/3 oranında buharlaşıncaya kadar kaynatılır. Kaynamış kahve posası tamamen dibe çökünceye kadar dinlenmeye bırakılır. Daha sonra başka bir cezveye dikkatlice süzülür ve alttaki posa atılır. Süzülen kahve tekrar 3-4 dakika kaynatılır. Kaynama esnasında 1 tatlı kaşığı Nescafe ilave edilir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 21:59
Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim...
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:34
tşk güzelmiş paylaşım için saol
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 13:52
saoll eline sağlık
by_KaRizMa Tarih: 09.03.2008 05:10
paylasimin icin saol
Sindy Tarih: 17.02.2008 13:33
tesekkurler SU-PERISI