En zengin Real Madrid

Son güncelleme: 15.02.2008 07:57
  • En zengin Real Madrid

    Dünyanın en zengin kulüpleri açıklandı. Son yıllardaki müthiş geliriyle rakiplerini geride bırakan Real Madrid, ilk sıradaki yerini korudu. Listede 5 sıra birden yükselen Arsenal'in müthiş çıkışı ise dikkat çekti.
    noimage
    Deloitte firmasının 2007 yılı araştırmasına göre, dünyanın en zengin 20 futbol kulübü listesinde ilk sırada İspanya'dan Real Madrid var. La Liga'nın son şampiyonu ve bu sezonun 8 puan farkla lideri Real Madrid, gelirini yüzde 20 artırdı ve 351 milyon Euro'ya yükselterek listede geçen seneki yerini korudu. Real, geçen sezon 1.1 milyar dolarlık yayın anlaşmasıyla önemli bir gelir elde etmişti.

    KIRMIZI ŞEYTANLAR FARKI KAPATIYOR
    Real Madrid'in ezeli rakibi Barcelona ise ikincilikten üçüncülüğe düştü. Geçen sene açıklanan listede 4. sırada yer alan İngiliz kulübü Manchester United, ikinci sıraya yükseldi. Premier Lig'in giderek artan yayın hakları geliri, Manchester United'in Real Madrid'le arasındaki farkı azalttı. 'Kırmızı şeytanların' geliri 315 milyon Euro. Premier Lig, geçen eszon ülke dışı yayın hakları için yeni bir anlaşma yapmıştı.

    İNGİLİZLER YÜKSELİYOR
    Manchester United dışında listenini ilk beş sırasıda iki İngiliz kulübü daha yer aldı. Arsenal, 5 basamak birden atlayarak 4. sıraya çıktı. Arsenal'in, maçlarını Emirates Stadyumu'nda oynamaya başlamasıyla gelirlerinde büyük artış olduğu belirtildi. ABir başka İngiliz kulübü Chelsea ise, bir basamak yükseldi ve 5'inciliği elde etti.

    En zengin 20 futbol takımı içerisinde, İngiltere'den 6, İtalya ve Almanya'dan 4'er, İspanya'dan 3, Fransa'dan iki ve İskoçya'dan bir takım bulunuyor. En zengin 20 takımın toplam gelirleri ise, geçen sezon yüzde 11 artışla 3.7 milyar Euro'ya yükseldi ve 2002-2003 sezonundan beri en yüksek artış hızı yakalandı.
#15.02.2008 07:57 0 0 0