MALZEMELER
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz


HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun.
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın.
Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın. Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 429
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:04
emeğe saygıı ellerinizee sağlıkk!!!!!!!!!!!!!!
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:03
SAOLLL TSK
Sindy Tarih: 29.02.2008 12:32
ellerine saglik Nergis
RedBull Tarih: 18.02.2008 11:36
Anneme Bir deyim yaparsa
SU-PERISI Tarih: 18.02.2008 11:34
Emegine saglık nerqish,ayva dolmasını hiç yapmadımda yemedimde.