Genetikçiler İstanbul'da buluşacak

Son güncelleme: 16.02.2008 19:14
  • Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (EMBO), genç ve öncü genetikçileri, Boğaziçi ve Sabancı üniversitelerinin ev sahipliğinde, 20-22 Şubatta İstanbul'da bir araya getirecek.

    Boğaziçi Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Boğaziçi ile Sabancı üniversitelerinin ev sahipliğinde 20-22 Şubat tarihleri arasında yapılacak toplantılarda, Avrupa'lı EMBO ödüllü araştırmacılar, TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü sahibi araştırmacılarla bir araya gelerek, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak.

    Moleküler biyoloji ve genetik alanında yürütülen birçok yeni çalışmayı sunacak araştırmacılar, özellikle tıp alanında uygulamaya girmesiyle insan hayatını doğrudan etkileyecek araştırmalarını anlatacak. Bağışıklık sistemi, genom bütünlüğü, gelişim biyolojisi üzerine yapılacak oturumlarda, kanserden Alzheimere, Behçet hastalığından hücre yaşlanmasına kadar pek çok araştırma konusu tartışılarak, fikir alışverişinde bulunulacak.

    EMBO'nun genç araştırmacılara yönelik programı, akademik dünyadaki piramit sistemini aşarak, yeni araştırmacıların kendi laboratuvarlarını oluşturmaları, moleküler biyoloji ve genetik alanında bilgi üretiminin Batı Avrupa dışında çevre ülkelerde de gelişmesini sağlamayı amaçlıyor.

    Toplantı ayrıca, Türkiye'de yaşam bilimleri ve genetik alanında araştırma yapmayı ve akademik kariyeri hedefleyen yüksek lisans ve lisans öğrencilerini de teşvik etmeyi hedefliyor. Bu çerçevede konferansta 80 poster sunumu yapılacak ve İstanbul dışından gelecek 70 lisans ve yüksek lisans öğrencisine burs olanağı sağlanacak.
#16.02.2008 09:27 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler nerqish.
#16.02.2008 19:14 0 0 0