Malzemeler :

1500 gr. Mezgit fileto
75 ml. limon suyu
Tuz
1/2 çorba kaşığı karabiber
500 gr. mısır unu
5 çorba kaşığı İnce kıyılmış
Fesleğen
175 gr. file badem Kızartmak için
Un
Yumurta (çırpılmış)
Sıvıyağ Tartar Sos
450 ml. mayonez
15 gr. Kapari (ince doğranmış)
25 gr. kornişon (ince zar biçiminde doğranmış)
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı
2 adet ince kıyılmış soğan

Hazırlanışı :

Tarif Mezgit balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun. Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin. Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın. Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın. Balıkları sıvıyağ ile derin yağda kızartın. Sosu hazırlamak için, mayonezin içine kapari, kornişon ve ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın. İyice karıştırın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 394
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:05
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:23
tşk
by_KaRizMa Tarih: 27.04.2008 18:51
tesekurler emegine saglik
COCO Tarih: 27.04.2008 14:33
Tesekkürler nergish.
Sindy Tarih: 26.02.2008 16:34
paylasim icin tesekkurler Nerqish
refik Tarih: 24.02.2008 20:30
teşekkürler elinize saglık
SU-PERISI Tarih: 19.02.2008 18:26
Bademde ayrı bir lezzet verir.Emegine saglık nerqish.