malzemeler

1,5 su bardağı nohut
1 baş iri kuru soğan
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
8-10 dal maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber
3 adet yufka
Kızartma yağı

tarifi

Nohut haşlanır, soğanla ve sarımsakla birlikte robottan geçirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz, baharatlar ve zeytinyağı konur, karıştırılır. Yufkalar üsü üste konur, 8 üçgen parçaya kesilir. (Toplam 24 parça) Hazırlanan iç konur sarılır, ucuna az su sürülerek yapıştırılır. Bol kızgın yağda kızartılır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 389
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 18.02.2008 01:21
Eline saglık sindy,nohutluda ayrı bir lezzetli olur.