MALZEMESİ

1 kg orta boy, ince kabak
5-6 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde ama ince halkalar halinde doğranmış)
7-8 diş sarmısak (ince ince doğranmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

1 veya 2 demet dereotu (çok ince kıyılmış)

TARİF

Önce kabakları yıkayıp, kabuklarını soyalım ve her birini tam ortadan ikiye bölelim. Sonra da bölünen kabakları uzunlamasına yarım santim kalınlığında dilimleyelim. Öte yandan geniş bir tencerenin altına bir sıra kabakları dizip, üzerine bir sıra soğan ve sarmısak yerleştirelim. Tekrar bir sıra kabak yine soğan ve sarmısağı yerleştirelim. Yıkanmış pirici, toz şekeri, tuzu ve karabiberi serpiştirelim. Nihayet zeytinyağını da en üste gezdirdikten sonra orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Tencerinin ağzını kapatıp, 5 dakika pişirelim. Sonra kapağını açıp, tencerenin kenarından sıcak suyu dökelim ve yine kapağı kapatıp, ocağın altını biraz kısalım.

Böylece kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar yemeğimizi pişirelim.

Altını söndürüp ocaktan alalım ama hiç kapağını açmadan yemek iyice ılınıncaya kadar bekletelim. Sonra geniş bir kaşıkla servis tabağına yerleştirip, üzerine çok ince kıyılmış bol dereotunu serpiştirelim. Ilık ya da soğuk olarak servise sunalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 434
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:37
SAOLL TSK
SU-PERISI Tarih: 24.02.2008 12:36
Tarifin için saol sindy,Emegine saglık.