Malzemeler
75 gr. Tereyağ
100 gr. Soğan (piyaz doğranmış)
200 gr. Domates
5 adet Sivri biber
Tuz, karabiber, kekik
500 ml. Sıcak su
15 Adet Kuzu pirzolası
Yapılışı

Ön hazırlık olarak sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, halka şeklinde doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağı bir tavada orta ateşte eritin.Yağ kızınca 5 adet pirzolayı tuzlayıp biberledikten sonra tavaya koyup, sık sık alt-üst ederek, pirzolaların her iki yanlarıda altın sarısı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Pişen pirzolaları bir sahana dizin. Pirzolalar bitinceye kadar aynı işlemi yineleyin. Tavadaki yağı dökün. bu kez kalan 2 çorba kaşığı tereyağı tavaya koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak, soğanları renk almadan öldürün.Domatesi ve sivri biberi ekleyip, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra birkaç dakika daha pişirin. Bu karışımı sahandaki etlerin üzerine döküp, kekiği ekin. Sahanın kapağını kapatarak, kuzu pirzolalarını ağır ateşte 30 dakika daha pişirin. Beğendiyi önceden ısıtılmış kaba koyun. Üzerine pirzolaları yerleştirin. En üste de tavadaki soğanlı ve domatesli sosu döküp, sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 519
favori
like
share
nalus Tarih: 12.11.2008 00:30
[COLOR="Pink"]Paylaşımın için teşekkür ederim su perisi.
COCO Tarih: 25.04.2008 23:30
Ellerine saglik iyilik melegi.