Malzemeler
25 gr. Margarin
1,5 bardak Un
1,5 bardak Toz şeker
4 fincan Kakao
5 adet Yumurta
1 bardak Meyve suyu
KREMA İÇİN; .
200 gr. Margarin
1,5 bardak Pudra şekeri
3 adet Yumurta sarısı
100 gr. Çikolata
ÜZERİ İÇİN:
50 gr. Çikolata
Yapılışı

Dikdörtgen veya kare teflon kek kalıbını yağlayıp unlayın. Yumurta sarılarını ayırıp tozşekerle çırpın. Yumurta aklarını kar halinde köpürünceye kadar çırpıp sarılara ekleyin. Un ve kakaoyu harmanlayıp elekten geçirerek ve azar azar yumurta karışımına ekleyerek çırpın. Hamuru kalıba boşaltıp 200 derece fırında kapağını açmadan 35 dakika pişirin. Hamur soğuyunca kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde 1 gece bekletin. Kremayı hazırlamak için margarini oda sıcaklığında yumuşatıp bir kâseye alın. Pudra şekerini ekleyip krema kıvamında çırpın. Çırpmaya devam ederek yumurta sarılarını birer birer ekleyip yedirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremanın yarısını ayırıp diğer yarısına çikolatayı yavaş yavaş ekleyin, karıştırarak yedirin. Beklettiğiniz keki keskin bir bıçak ya da ip kullanarak enine 3 dilim halinde kesin. Alt dilimin üzerini meyve suyu ile hafif ıslatın. Çikolatalı kremayı üzerine yayın. İkinci dilimi kapatıp meyve suyu ile hafif ıslatın. Üzerine sade kremayı yayıp üçüncü dilimi kapatın. 100 gr çikolatayı benmaride eritip turtanını üzerini kaplayın. Buzdolabında 2 saat kadar bekletin, dilimleyip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 477
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:22
saoll eline sağlık
canjordan Tarih: 14.03.2008 15:32
tesekkürler tarif için eline sağlık
by_KaRizMa Tarih: 12.03.2008 15:23
ELINE SALIK
Sindy Tarih: 18.02.2008 17:57
guzel bir tarif, ellerine saglik SU-PERISI