Malzemeler
1 adet yuvarlak köy ekmeği
150 gr. haşlanmış taze börülce
3 adet haşlanmış patates
2 adet Domates
1 adet Salatalık
1 adet kıvırcık salata
2 adet taze soğan
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 demet küçük turp
2 adet kırmızı lahana yaprağı
4 adet diş sarımsak
3 er çorba kaşığı zeytinyağı,limon suyu
Yapılışı

Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Börülceleri 2-3 cm?lik parçalar halinde kesin. Salatalığı soyup halka halka dilimleyin. Domatesleri ve turpları dilimleyin. Taze soğanları temizleyip halka halka doğrayın. Dolmalık biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit şerit doğrayın. Salata yapraklarını yıkayıp iri olanları ayırın ve kalanları ince şeritler halinde doğrayın. Hepsini bir kapta harmanlayın. Ekmeğin üst kısmını kapak şeklinde kesip içini çıkarın. Kırmızı lahana ve ayırdığınız salata yapraklarıyla ekmeğin içini kaplayıp hazırladığınız karışımı doldurun. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın. Sarımsakları soyup ezin ve sosa ilave edip karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 332
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:54
saoll eline sağlık
Sindy Tarih: 18.02.2008 18:03
degisik bir tarif, tesekkurler SU-PERISI