Bir teklif, bir soru

Son güncelleme: 27.02.2008 15:57
  • Bir teklif, bir soru


    Selamun aleyke;
    Şeytanın en büyük uğraşısından bir tanesi herhalde talibi âlimden, evladı atadan, kadını kocadan koparmaktır. Bunun tersi de mümkün. Farklı şekilleride.16. yılına girmiş tefsir dersleri. Ben onbir, oniki yaşlarında iken başlayan bu hizmet inş. Hayırlarla son bulur. O yıllarda bir liste dağıtılırdı. Okunmaması gereken kişilerin listesi. Tahmin edebileceğiniz gibi sizde vardınız o listede. Mevdudi, Seyyit Kutup vd. Ama ağabeyim sizin kitaplarınızı satın alır, bizde küçük yaşımıza ve önümüze geçenlere rağmen okurduk kitaplarınızı. İlk okuduğum kitabınız "Yürek Fethi".
    Bedene göre mi elbise, elbiseye göre mi beden? Bedene göre elbise cevabını almak zor olmuyor bu soruyu yönelttiğimiz zaman. Küçükken bu kadar somut ve net düşünmedim ama dönüp baktığımda elbiselerle ve onun terzileri ile değil de beden ile uğraşmışım imkân nisbetinde. Yani hiç bir kitabı Kuran mesabesinde tutacak şekilde okumadım. Oysa eğitim aldığım yerlerin her biri bana Kurandan önce farklı farklı âlimlerin kitaplarını Kuranında öncesine koyarcasına önüme koydular. Bugün Allahın avni ile Kuran bedenine tamamen sahip olmak istiyorum ki ona uygun elbiseler yani onu açıklamaya çalışan âlimlerden daha iyi istifade edebiliyim. Ama bir korkum var ki, o da önümde duran hazineden mahrum kalmak. Yani bir İslam âlimini değerlendirememek. Rabbimden her daim yardım istiyorum.
    Haddim olmadan bir öneride bulunabilir miyim: Tefsir dersleri bitince, tatilinizi nüzul sırasına göre tefsir dersleri yapmak için Ankara'da yapar mısınız? Haftada bir Ankara'ya gelip gitmek çok mu zor olur? Nüzul sırasına göre yapacağınız bir tefsiri çok merak ediyorum. Hele de baştan sona bir kuran tefsirini bitirdikten sonra.
    Şu anda araştırdığım konu "mümin ve Müslim arasındaki fark". Mümin ve Müslim olmanın sınırı nerede başlıyor? Her Müslim mümindir ama her mümin Müslim değildir gibi veya bunun tersi bir söz söyleyebilir miyiz?
    Müfredattan kelimelerin anlamını inceledim. El-Mucem'ul müfehresten Mümin ve Müslim kelimelerini içeren ayetleri çıkararak siyak sibakları ile okudum. Ama anladıklarımın, ulaştığım sonuçların doğru olup olamadığını nasıl bileceğim?
    Bu konuda sizden kitap ismi ile de olsa yardım alabilir miyim?
    Umarım vaktinizi yersiz yere almamışımdır.
    Selametle kalın.
#19.02.2008 15:43 0 0 0
  • ellerine sağlık
#27.02.2008 15:57 0 0 0