malzemeler.

10 adet kalım kabuklu limon
1 kg şeker
1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)
yapılışı.
Limonun üst delikli yüzeyini rendenin ince yüzeyiyle rendeleyin. İç kısmını keserek, kabuklarını dilimleyin (4 parça kadar olur). Bu kabuk dilimlerini portakal kabuğu reçelinde önce kaynatmıştık bu sefer de kaynatmadan dikiş iğnesi ile şekildeki gibi ipten geçiriyoruz. 1 kg kadar şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pişirin. Koyu bir şurup olduğunda limon tuzunu da ekleyip ateşten alın. Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara dağıtın, üzerine şurubu gezdirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3104
favori
like
share
sineminbahari Tarih: 10.09.2008 22:42
değişik bir reçel.hele için de limon varsa süper.
sahra gül Tarih: 31.08.2008 00:33
bunu hiç yemedim, ama tahmin edebiliyorum perim.
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:34
paylşım için thanks
Sindy Tarih: 29.02.2008 11:51
tarif icin tesekkurler SU-PERISI