Tırtıl Baklava

Son güncelleme: 22.02.2008 18:37
  • malzemeler.

    2 adet yumurta
    1,5 çay bardağı süt
    1 çay bardağı ayçiçek yağı
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 fiske tuz
    Alabildiği kadar un
    İç malzeme:
    2 su bardağı fındık ya da ceviz
    1 paket tereyağı
    1 kase buğday nişastası
    Şerbet için:
    4 su bardağı su
    4 su bardağı şeker
    Yarım limon suyu
    yapılışı.
    Şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Hamur malzemesi ile ele yapışmayan hamur yapılır, 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra hamur 16 eşit parçaya bölünür. Her parça nişasta ile incecik açılır. Yüzeyine erimiş tereyağı gezdirilir, yeteri kadar dövülmüş ceviz serpilir. Bu vaziyette gevşek olarak oklavaya sarılır, kenarlardan ortaya doğru büzdürülür. Oklava hızla çekilir ve büzük yufka bıçakla 2 parmak eninde kesilir. Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Tırtıl baklavalar yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine kalan tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın sarısı pişirilir. Sıcak baklavaya soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti çekince servise sunulur.
#19.02.2008 23:57 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler
#22.02.2008 18:37 0 0 0