Malzemeler.1 paket sade kekun,
1 su bardağı un,
yarım paket margarin (oda sıcaklığında),
yarım su bardağı tozşeker,
1 tatlı kaşığı tozşeker (ayrıca),
1 tatlı kaşığı maya,
1 su bardağı ılık süt,
1 adet yumurta.
Kızartmak için:
Sıvıyağ.
Üzerine:
Pudraşekeri
yapılışı
Kekunu bir kaba boşaltın. 1 su bardağı unu ve yarım su bardağı tozşekeri de etrafına yayın. Yarım paket margarini dilimleyip, una ekleyin. Malzemenin ortasını açın. 1 tatlı kaşığı mayayı ufalayıp, 1 su bardağı ılık sütü dökün. 1 tatlı kaşığı tozşekeri ekleyin. 10 dakika mayalandırın. Yoğurmaya başlarken 1 adet yumurtayı karın. Yoğurulan hamuru da 10 dakika bekletin. Hamurdan yaklaşık 13 adet beze koparın. Hamura elinizle çubuk şekli verin. Hamurun iki ucunu birleştirin. Hamura düğüm atın. Daha sonra hamurun uçlarını bir altından bir de üstünden geçirip, örgülü bilezik şekli verin. Bütün hamur bezelerine aynı yöntemle şekil verdikten sonra derin bir kapta fazla kızgın olmayan sıvıyağda kızartın. Daha sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis ya-pın.Not: Bu tatlının özelliği kızgın olmayan yağda pişmesi. Bunun için tencerede hamurların bir kısmını kızarttıktan sonra kalan hamurları kızartmak için yağın soğurmasını bekleyin. Aksi takdirde hamurların içi pişmez.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 549
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:24
saolll eline sağlık
eskitoprak Tarih: 12.03.2008 14:13
guzelmidir acaba
Nerqish Tarih: 12.03.2008 14:06
[COLOR="SlateGray"]didem hanim tarifi okudunus insallah bilezik takmadin dugunumde bari tatlisini yap kiss
Emegine saglik SU_PERISI
by_KaRizMa Tarih: 12.03.2008 13:52
eline salik kardes
Sindy Tarih: 21.02.2008 14:14
tulumba tatlisina benziyen tatli zannedersem bu
emegine saglik SU-PERISI