Malzemeler

1 Adet gerdan
6 Su bardağı su
3 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı tereyağ
Kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Hamuru için :

3 Adet yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
Süslemek için : Nane yaprakları

Hazırlanışı

* Gerdanı suda haşlayın.
* Haşlama suyunu başka bir tencereye alın.
* Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
* Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın.
* Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin.
* Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin.
* Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
* Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin.
* Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin.
* Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin.
* Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 355
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 21.02.2008 17:34
Güzel tarifin için saol sindy.