Malzemeler:

1 kg. ısbut ,
100 gr. margarin,
3-4 adet yumurta,
2 baş soğan, 50 gr.
kıyma veya pastırma,
yeterince tuz ve karabiber.

Hazırlanışı:

Isbutlar iyice yıkanır, atık kısımları kesilip ayıklandıktan sonra 2 cm. uzunluğunda olabilecek şekilde doğranır. Tencereye konulan ısbutların üzerini örtecek kadar su konularak ateşte pişirilir. Haşlana ısbutlar ılıyınca avuç içinde sıkılarak başka bir kaba alınır. Ayrı bir tencerede de yağ eritilerek önce doğranan soğanlar kızarıncaya kadar birlikte kavrulur. Bu kez diğer kaptaki ısbutlar soğan veya kıyma tenceresine konularak birkaç dakika daha kavrulduktan sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 443
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 13:25
tşk saoll
SU-PERISI Tarih: 25.02.2008 00:35
Eline saglık sindy.