Milliler toplandı

Son güncelleme: 08.11.2004 16:05
  • Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2006 Dünya Kupası grup elemelerinde 17 Kasım Çarşamba günü grup lideri ile karşılaşacaklarını belirterek, ''Ukrayna maçının sonucu, grup maçları sonundaki durumu belirlemeyecek, ama kazanırsak hedefe biraz daha yaklaşırız'' dedi.

    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda Kazakistan maçındaki gibi güzel bir seyirci kitlesiyle oynamak istediklerini kaydeden Ersun Yanal, bayram sevincini milli maçta da yaşamak istediklerini söyledi.

    "Oruç ince bir cizgi"
    Yanal, milli oyuncuların oruç tutup, tutmayacağıyla ilgili bir soru üzerine ''Bizler çok ağır işçi sınıfındayız. Bu mesleği yapmak önemli bir yükü kaldırmakla eşdeğer. Dinimizin izin verdiği kuralların belirlendiği çerçevede bütün oyuncuların kendi vicdanlarıyla, sorumlu oldukları milli takımı da düşünerek, karar vermesinden yanayım'' dedi.

    Bu uygulamanın hoşgörü, kişinin vicdanı ve sorumluluk alanıyla ilgili olduğuna inandığını vurgulayan Ersun Yanal, ''Oruç ince bir çizgi. Hem milli takımdan beklentileri olan insanların hem de kendisi için artılarla sonuçlanması gerektiği düşüncesindeyim. Oyuncular yapmaları gereken sorumluluklara kendi vicdanlarında karar vermeleri gerekiyor'' diye konuştu.

    "Aynı futbolu oynamak"
    Ersun Yanal, oynamak istedikleri futbolun, kazanmaya yönelik, futbol kalitesini rakibe kabul ettiren ve sonuca giden bir futbol olduğunu anlattı. Danimarka maçında bunun net bir biçimde görüldüğünü ifade eden Yanal, şöyle devam etti:

    ''Rakip 10 kişi kaldı, ama bizim kazanmayı ne kadar istediğimiz görüldü. İçerde de dışarıda da aynı futbolu oynayacak bir takım yaratmak istiyoruz. Bunu hem Yunanistan hem de Danimarka'da hissetmeye başladık. Saha ayrımı yapmadan kazanmanın koşullarını her yerde sunabilen bir amacımız var. Kiminle nerede oynadığımızdan çok nasıl kazanmamız gerektiğine bakmalıyız.''

    Kamp programı
    İstanbul Polat Renaissance Oteli'nde başlayan kampa, aday kadrodaki yurt içinde forma giyen oyuncular katılırken, Milli TakımlarTeknik Direktörü Ersun Yanal, yurt dışında oynayan futbolcuların ligleri devam ettiği için aday kadroya 15 Kasım günü dahil olacaklarını belirtti.

    Milli takım, ilk antrenmanını bugün saat 19.45'te Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacak. Milliler, 9-10 Kasım tarihlerinde 19.45'te Metin Oktay Tesisleri'nde antrenman yapacak, 10 Kasım akşamı Kaşıbeyaz Balık Restaurantı'nda yemek yiyecek.

    Ay yıldızlılar, 11 Kasım'da saat 19.45'te, 12 Kasım'da saat 11.00 ve 19.45'te, 13 Kasım'da da saat 14.30'da Metin Oktay Tesisleri'nde antrenmana çıkacak. 13 Kasım günü 16.30'da yenilecek yemeğin ardından oyunculara izin verilecek. 14 Kasım Pazar günü saat 14.00'de (A), (A)2 ve Ümit Milli takımları Polat Renaissance Otel'de bayramlaşacaklar ve öğle yemeği yiyecekler.

    (A) Milli Takım, aynı gün saat 20.00'de Florya Metin OktayTesisleri'nde bir antrenman yapacak. Ukrayna maçının yapılacağı FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 15 Kasım'da antrenman yapıp, ardından da Fenerbahçe Borsa Lokantası'nda akşam yemeği yiyecek olan milliler, maç öncesi son antrenmanı 16 KasımSalı günü saat 20.00'de Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirecek.
#08.11.2004 16:05 0 0 0