malzeme:
2 su bardağı yarma (unlu bulgur)
Yarım kg kuru soğan
1 kg yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kavurma
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı salça
Taze kiraz yaprağı
Tuz
Yapılışı.
Yarmaya tuz ve 1 su bardağı su ekleyip yoğurarak iç malzemeyi hazırlayın. Taze kiraz yapraklarının içine hamurdan küçük parçalar yerleştirip ince ince sarın. Tencereye dizip aralarına kavurma serpiştirin. Üzerine porselen tabak kapatıp görünecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin.
Derin bir tavada 1 çay bardağı yoğurt, un ve tuzu çırpın. 2 su bardağı soğuk su ilave ederek pişirin. Karışım kaynayınca pişen dolmanın üzerine döküp kaynamaya bırakın.
Soğanı ince ince doğrayıp tereyağında pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. Kalan yoğurdu çırparak karışıma ekleyin, kısık ateşte birkaç dakika pişirin.
Servis tabağına dolmaları suyuyla beraber alın. Üzerine soğanlı ve yoğurtlu sostan döküp sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 769
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 22:02
SAOLLL TSK
Sindy Tarih: 29.02.2008 12:35
tarif icin tesekkurler SU-PERISI