Kiraz yaprağı dolması

Son güncelleme: 16.04.2008 21:02
  • malzeme:
    2 su bardağı yarma (unlu bulgur)
    Yarım kg kuru soğan
    1 kg yoğurt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı kavurma
    1 çorba kaşığı un
    1 tatlı kaşığı salça
    Taze kiraz yaprağı
    Tuz
    Yapılışı.
    Yarmaya tuz ve 1 su bardağı su ekleyip yoğurarak iç malzemeyi hazırlayın. Taze kiraz yapraklarının içine hamurdan küçük parçalar yerleştirip ince ince sarın. Tencereye dizip aralarına kavurma serpiştirin. Üzerine porselen tabak kapatıp görünecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişirin.
    Derin bir tavada 1 çay bardağı yoğurt, un ve tuzu çırpın. 2 su bardağı soğuk su ilave ederek pişirin. Karışım kaynayınca pişen dolmanın üzerine döküp kaynamaya bırakın.
    Soğanı ince ince doğrayıp tereyağında pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. Kalan yoğurdu çırparak karışıma ekleyin, kısık ateşte birkaç dakika pişirin.
    Servis tabağına dolmaları suyuyla beraber alın. Üzerine soğanlı ve yoğurtlu sostan döküp sıcak olarak servis yapın.
#22.02.2008 23:37 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#29.02.2008 11:35 0 0 0
  • SAOLLL TSK
#16.04.2008 21:02 0 0 0