Malzemeler
Hamsi (yiyenlerin sayısına göre alın)
Mısır unu
Tuz
Bir tatlı kaşığı tereyağ
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı

yapılışı.
Hamsilerin kafalarıyla beraber içinide alarak temizliyorsunuz. Yada balıkçıya temizletiyorsunuz .(İsterseniz kılçıklarını da ayıklayabilirsiniz.)
* Balıkları iyice temizledikten sonra yıkanıyor. bir süzgece koyun ya da bir gazete üzerine yayın, balıkların suyu süzülsün. Daha sonra balıkları biraz tuzla karabiberi karıştırarak içine dışına sürün.

* Krep tavasına mısır ununa bulayarak kuyrukları iç kısma gelecek şekilde, yan yana aralarında boşluk bırakmadan daire şeklinde diziyorsunuz. Kısık ateşte yavaş ,yavaş hamsileri pişiriyorsunuz.

*Hamsilerin bir tarafı iyice kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatıp ona alarak Yavaşça kapakta kalan hamsilerin diğer tarafını döndürerek tekrar tavaya kaydırıyorsunuz. Böylece pişmemiş olan taraf alta gelir. O tarafını da pişirdikten sonra tekrar kapağa alın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 432
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:15
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
Sindy Tarih: 26.02.2008 16:35
tarif icin tesekkurler SU-PERISI
refik Tarih: 24.02.2008 20:31
ellerine saglık teşekkürler SU-PERISI