Malzemeler.
200 gr milföy hamuru
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet yumurta beyazı
Şerbeti için :
1.5 Su bardağına yakın tozşeker
1 Su bardağına yakın su
Yarım limon
Hazırlanışı
Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın.
Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun.
Rulo biçiminde sarın.
Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin.
Küçük kesin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 50 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kaynamakta olan şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra servis yapın.
NOT : Bu tatlının özelliği tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi
10 adet kare milföy hamuru yaklasik 450gr.
2 su bardagi ince cekilmis ceviz
1 su bardagi tozseker
2-3 yemek kasigi toz tarcin
1 su bardagi kuru cekirdeksiz üzüm
2 adet yumurta akı
6-7 yemek kasigi pudra sekeri
Hazırlanışı:
Milföy hamurunu tezgahin üzerine yayin buzun cözülmesi icin 4-5 dakika bekleyin.
Bu arada ceviz,üzüm,seker,tarcin, ve yumuranin beyazi,bunlari karistirin.
Hamurlarin ortasina koyun ve uclarindan sarin,sikica rulo yapin.Firin tepsisine firin kagidi yayin.
Hamurlari aralikli dizin, 175 derece firinda alt-üst 25-30 dakika kisarincaya kadar pisirin.
Sicakken üzerine Pudra sekeri serpistirip soguyunca servise sunun.