Kese Böreği

Son güncelleme: 26.02.2008 15:09
  • Malzemeler;

    Yufka
    3-4 yemek kaşığı yoğurt
    2 yumurta (biri böreğin içine,biri de üstüne)
    zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
    İç malzeme için kullanmak istediğiniz malzemeler
    ben beyaz peynir ve közlenip doğranmış kırmızı biber kullandım

    Yapılışı:

    Yufka tezgahın üzerine açılır üzerine yoğurt,1 yumurta ve zeytinyağdan oluşan karışım sürülür.Yufka kenarlardan katlanıp büyük bir kare haline getirilir. Daha sonra bu büyük kare de 4 eşit parçaya bölünür,ve 4 tane daha küçük kare şeklinde yufkalar elde edilir. Bir kasenin içine bu karelerden biri konur ve iç malzemeyle doldurulur, kaseden taşan kısımlarla da börek kapatılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye kase ters çevrilerek kapatılır. Üzerlerine yumurta sürülüp susam ve çörekotu serpilir. 180 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir.
#24.02.2008 23:47 0 0 0
  • su-perısı ellerine sağlık teşekkürler
#25.02.2008 16:34 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#26.02.2008 15:09 0 0 0