enginar turşusu nasıl yapılır - enginar turşusu tarifiMalzemeler

10 adet orta boy enginar
7 adet limon
50 gr. deniz tuzu
1 lt. Zeytinyağı

Yapılışı

Derin bir kaba, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin. Bolca karıştırarak tuzu eritin. Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin. Hemen üzerlerine temiz bir ağırlık koyun ki,Enginarlar suyun altında kalsın. Aradan tam tamına 24 saat geçince, enginarları sudan çıkarın, yıkayın ve süzün.

Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin. Büyük bir kavanoza, bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin. Enginarların üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sıkıca kapayın.
Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın. 15 gün beklettikten sonra, nefis turşunuz hazır olacaktır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1300
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 19.09.2011 02:52
Ellerine sağlık ablacım
SvS_CoLdDaNCe!! Tarih: 14.07.2008 21:18
ellerine saqlık
emo89 Tarih: 08.06.2008 18:11
sagol tskkkk
refik Tarih: 13.05.2008 15:07
ellerine sağlık teşekkürler
COCO Tarih: 12.05.2008 17:08
Bende denemek isterim.
izmir_güzeli Tarih: 27.04.2008 19:35
sağoll tşk
eskitoprak Tarih: 06.03.2008 14:19
severim
Sindy Tarih: 26.02.2008 16:24
ellerine saglik bir-dost, bende hic yemedim, denemek lazim
BiR-DOST Tarih: 25.02.2008 18:42
[QUOTE=SU-PERISI;2436696]Eline saglık Bir-Dost. Enginar turşusunu hiç yemedi güzel olur herhalde.

bende yemedim evet denemek lazım ...