Yeni sezona hazırlıklı olun

Son güncelleme: 26.02.2008 08:45
  • 2008 İlkbahar - Yaz sezonunda moda dünyasında karşılaşacağınız bütün yenilikler burada...

    Gladyatör sandaletler

    Yunan tanrıçaları geri döndü. Düz bantlı sandaletler ilkbahar-yaz sezonunda çok moda. Gladyatör sandaletlerinin uzunları da sezona damgasını vuracak. HİPPİ Yeni sezonda 1970'lerdeki hippilerin kıyafetlerini anımsatan ama bu defa daha 'lüks' olan hippiler karşımıza çıkacak. Yüksek beller, bol paçalar, uzun çiçekli elbiseler, geniş şapkalar her yerde karşınıza çıkabilir.

    İşçilik ve sanat bir arada

    Bu sezon tasarımlarda kullanılan işçiliğe şapka çıkarmak lazım. Modayla iç içe giren sanat, elle boyanmış gibi duran desenlerde,diyet fotoğraf baskılarında, serigrafiyle gözler önüne seriliyor. Yani bu sezon sadece bir çanta değil, bir sanat eseri alıyorsunuz!

    Kuş tüyü

    Koleksiyonlarında sadece tüy desenlerine değil, maalesef kuş tüyü detaylı elbiselere de yer veren tasarımcılar durumu biraz abartmış. En iyisi bu kadar iddialı tasarımlar yerine püskül detaylı tasarımlarla modaya uymak.

    Lale formu

    Etek kesimi lale gibi biten balon etekleri andıran kesimlerdiyet ilkbahar-yaz sezonunda çok moda. Ama bir uyarımız olacak; bu kesim, basenleri dar olan hanımlar için!

    Masal dünyası

    İlkbahar-yaz sezonunda tasarımcılar bizi çocukluk yıllarımızda okuduğumuz masal dünyasına götürüyor. İsteyen Sindrella kadınolsun, isteyen Külkedisi... Tasarımcıların hayal gücü sayesinde bizler de masal dünyasının karakterlerinden biri olacağız.

    Natürel renkler

    Yeni sezon için canlı renklerin moda olduğunu söyledik. Ama canlı renkleri sevmeyenleriçin müjdemiz var! Bej, pudra rengi, krem, haki gibi naturel renkler de bu sezon çokça kullanılmış.

    Orient ekspresi

    İpek pantolonlar, desenli gömlekler... Özellikle Prada'nın tasarımlarında karşımıza çıkan desenli ipekler bize Uzakdoğu havası yaşatıyor.

    Puantiye, çizgi ve yıldız

    Desen seviyorsanız yaşadınız! Puantiye, enine ya da boyuna çizgi ve yıldız, bütün tasarımları süslüyor. Özellikle kırmızıbeyaz- lacivert kombinasyonundaki bu desenler bize sanki Amerikan bayrağını anımsatıyor. Desen sevmiyorsanız da yıldız kolye ya da küpe edinin yeter! kadınRUGAN Rugan ayakkabı ve çantalar geçen sezon hayatımıza girdi ve bu sezon da çok moda. Rengarenk ayakkabı veya çantalardan birine sahip olun ve sezonun en önemli trendini takip edin.

    Siyah-beyaz ikilisi

    En kolay kombinlenen siyahbeyaz, sezonun birlikte en çok kullanılan rengi. İster ekose, ister puantiye, isterseniz de düz olarak kullanabilirsiniz.

    Topuklar konuşuyor

    Yeni sezondaki ayakkabıların topukları 'konuşuyor'. Çok farklı tasarımlarla karşımıza çıkan ayakkabıların özellikle topukları sanki bir sanat eseri gibi tasarlanmış. Çay fincanını anımsatan mı istersiniz,kadınçiçek bahçesine dönüştürüleni mi... Artık alıştığımız klasik topuklar out!

    Uçuşan etekler

    Yeni sezon sadece seksi tasarımlarla dolu değil; romantik tasarımlar da ilkbahar-yaz sezonuna damgasını vuracak. Etek boyları alıştığımızdan daha uzun. Ama bu da tasarımları daha romantik yapıyor. VOLÜM Yeni sezonda değişik kalıplar da dikkat çekiyor. Geniş omuzlar, kalıplı formlar sezon kıyafetlerine yeni bir volüm veriyor. Ama biraz fütüristik olduğunu belirtelim.

    Yumuşak etki

    Bu sezon bütün sinirlerimizi aldırıyoruz. Giydiğimiz kıyafetlerde "Eteği açıldı, kilo aldım," gibi dertler artık yok! Yeni tasarımcılar bizi oldukça özgür bırakıyor. Etek boyları daha uzun, kalıplar çok daha rahat, ayakkabı topukları daha kısa ve kalın...

    Zengin detaylar
    Yeni sezonda tasarımlarda el işçiliği dikkat çekiyor. Alışık olmadığımız topuklar, patchwork işçiliğiyle tasarlanan çantalar, bol detaylı elbiseler... Artık kıyafetiniz değil, detayları konuşacak.
#25.02.2008 10:05 0 0 0
  • Teşekkürler sindy.Emegine saglık.
#26.02.2008 08:45 0 0 0