Malzemeler
4 kivi
3 seftali
200 ml greyfurt suyu
500 gr reçel sekeri

Tarifi
1. Kivileri soyup ikiye bölün. Ardindan küp küp dograyin. Seftalileri kaynar suya atip kisa bir süre bekletin. Kabuklarini soyup ikiye bölün ve çekirdegini çikardiktan sonra püre haline getirin. Tüm malzemelerin ve meyve suyunun agirligi birlikte 1 kg olmali.
2. Seftali püresini, kivileri ve greyfurt suyunu sekerle karistirin. Karistirarak seker paketinin üzerindeki tarife göre 3 - 4 dakika kaynamasini bekleyin. Tencereyi ocaktan alip reçelin köpügünü alin. Reçeli, sicak suyla yikadiginiz ve kuruladiginiz kavanozlarin içine doldurup kapaklarini kapatin. Kavanozlari ters çevirip 5 dakika kadar bir örtü veya havlunun üzerinde bekletin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 465
favori
like
share
Yabangülüm Tarih: 07.07.2008 15:37
Emeklerine sağlık teşekkürler
by_cyber Tarih: 07.07.2008 15:33
paylşım için thanks
Sindy Tarih: 29.02.2008 11:52
degisik guzel bir recel tarifi, ellerine saglik SU-PERISI