Malzemeler
Yarim demet zencefil
1 fincan limon suyu
1/2 fincan bal
2 lt su


Tarifi

Öncelikle suyu kaynatin. Zencefili 2,5 cm uzunlugunda kesin. Bir esarbin içine yerlestirdiginiz zencefilin esarbin içinde ezerek suyunu çikarin. Posasini atin. Diger bir yanda suyu kaynatin. Su fokurdamaya baslayinca, limon ve zencefil suyunu ekleyin. 20 dakika kadar limonatayi dinlendirin. Daha sonra bali katin ve karistirin. Büyük bir bardakta servis edeceginiz limonatayi zencefil yapraklariyla süsleyebilirsiniz...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 526
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 21:17
Elinize sağlık...
AYIŞIĞI Tarih: 16.04.2010 02:09

Malzemeler:

5 adet limon
1 yarım kibrit kutusu kadar zencefil
6 yemek kaşığı bal
3 sap nane
1 litre su
her bardak için bir üzüm tanesi
her bardak için 2-3 dilim elma

Yapılışı:

Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonun yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. Limon suyu, zencefil su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Dolapta 15-20 dk.kadar dilendirin. Bir tülbent yardımı ile süzün. Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin. Limonatayı doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 13:50
saoll eline sağlık
fundafunda Tarih: 09.03.2008 16:12
yaz geliyor bolca yaparız limonata artık teşekkürler..
by_KaRizMa Tarih: 09.03.2008 06:09
ELINE SA;LIK KARDES
Sindy Tarih: 26.02.2008 16:13
tesekkurler SU-PERISI