Malzeme :

15 tane (250 gr.) tavuk ciğeri
6 çorba kaşığı (silme) tereyağı veya margarin
1 kahve kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım demet maydanoz
3 lop yumurta

Yapılışı :

Bir tencereye 3 kaşık yağ koyun ve içine yıkanıp suları süzülmüş ciğerleri atın. Ciğerlerin iki yanları iyice pembeleşinceye kadar 10 - 15 dakika kavurun. Sonra ateşten indirip soğumaya bırakın. Soğuyan ciğerleri et makinasından geçirin. Sonra kalan yağı yumuşatarak ciğerlere ilâve edin. Biber, tuz, ve kıyılmış maydanozu ilâve edip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Sonra tabağa yerleştirip çevresine yuvarlak dildiğiniz yumurtaları dizin. Bunu soğuk büfeli davetlerde, minik san-diviç ekmeklerinin üstüne sürerek de servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 678
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:54
tşk güzelmiş paylaşım için saol
izmir_güzeli Tarih: 29.04.2008 17:37
tşk sindy
SU-PERISI Tarih: 26.02.2008 17:52
Güzel tariflerin için teşekkürler sindy.