Malzemeler:

1 kg kabak, rendelenmiş ve suyu sıkılmış
1 büyük soğan, küp şeklinde doğranmış
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı ceviz, ince kıyılmış
1.5 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak, ince kıyılmış
4 çorba kaşığı dereotu, ince doğranmış
1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Soğanı teflon tavada zeytinyağında pembeleştirin. Kabakları ekleyip ara ara karıştırarak orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alın ve cevizleri ilave edin. Soğumaya bırakın. Bir kapta sarımsak ve yoğurdu karıştırın. Yoğurdu kabaklı karışıma ekleyin. Dereotu ve pul biberi ekleyin. Servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 411
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:42
saoll eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 26.02.2008 17:54
Degişik bir tarif,saol sindy.