Malzeme:

4 adet domates (orta boy)
150 gram pavurya (konserve)
1 adet limon
1 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı Labne peyniri (veya Lor peyniri)
1 demet tere
2 çorba kaşığı mayonez
1-2 damla Tabasco (acı biber sosu)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Yapılışı:

Pavuryaları sert bir zemin üzerinde keskin ve sivri bir bıçak yardımıyla ince ve küçük parçalara ayırınız.

Limonun kabuğunun yalnız sarı kısmını rendeleyiniz. Kalan kısmından iki çay kaşığı sıkınız.

Tereleri çok ince kıyınız.

Tamamını mayonez, tuz, karabiber, 2 damla Tabasco ve Labne peyniri ile bir kaba alıp karıştırınız (bu işlemi mikserde de yapabilirsiniz). Buzdobında iki saat dinlendiriniz.

Domateslerin kapaklarını kestikten sonra içlerini kaşık yardımıyla oyunuz. Pavuryalı karışımını içlerine doldurunuz.

Not:
Pavurya konserve modern şarküteri ve süpermarketlerde bulunmaktadır. Ancak arzu edilirse aynı mezeyi haşlanmış karides veya çaorbalık haşlanmış balık ile de hazırlıyabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 358
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:42
saoll eline sağlık
Sindy Tarih: 29.02.2008 11:41
tarif icin tesekkurler SU-PERISI