Pavurya İçli Domates

Son güncelleme: 17.04.2008 16:42
  • Malzeme:

    4 adet domates (orta boy)
    150 gram pavurya (konserve)
    1 adet limon
    1 çorba kaşığı mayonez
    2 çorba kaşığı Labne peyniri (veya Lor peyniri)
    1 demet tere
    2 çorba kaşığı mayonez
    1-2 damla Tabasco (acı biber sosu)
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber


    Yapılışı:

    Pavuryaları sert bir zemin üzerinde keskin ve sivri bir bıçak yardımıyla ince ve küçük parçalara ayırınız.

    Limonun kabuğunun yalnız sarı kısmını rendeleyiniz. Kalan kısmından iki çay kaşığı sıkınız.

    Tereleri çok ince kıyınız.

    Tamamını mayonez, tuz, karabiber, 2 damla Tabasco ve Labne peyniri ile bir kaba alıp karıştırınız (bu işlemi mikserde de yapabilirsiniz). Buzdobında iki saat dinlendiriniz.

    Domateslerin kapaklarını kestikten sonra içlerini kaşık yardımıyla oyunuz. Pavuryalı karışımını içlerine doldurunuz.

    Not:
    Pavurya konserve modern şarküteri ve süpermarketlerde bulunmaktadır. Ancak arzu edilirse aynı mezeyi haşlanmış karides veya çaorbalık haşlanmış balık ile de hazırlıyabilirsiniz.
#27.02.2008 08:44 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#29.02.2008 10:41 0 0 0
  • saoll eline sağlık
#17.04.2008 16:42 0 0 0