Malzemeler
1,5 kg süt
13 yemek kaşığı şeker
13 yemek kaşığı irmik
1 Paket vanilya
3 Yemek kaşığı hindistan cevizi
2 Yemek kaşığı margarin
1 Paket çikolata sosu
50-60 adet rulo gofret(içi vanilya dolgulu)

Yapılışı
Süt şeker ve irmiği bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin ,kaynamaya başlayınca margarini hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip altını kapatarak karıştırın.
kelepçeli kek kalıbının kenarlarını yaptığınız irmikli karışımla çok ince sıvayın ve gofretleri paralel aralık kalmayacak şekilde dizin.
Bir tencerede çikolata sosunuzu hazırlamaya başlayın
İrmikli karışım biraz ılıyınca kalıbınıza dökün hazırlamış olduğunuz çikolata sosunuda ılıklaşınca üstüne dökün kabuk tutmaması için arada bir tahta kaşıkla üstünü düzeltin.
Üzeri için isteseniz beyaz çikolata rendeleyebilirsiniz yasa benmari usülü erittiğiniz beyaz çikolatayı yağlı kağıda döküp yuvarlıyarak gül şekli verebilirsiniz (benim çok vaktim olmadığı için üzerine sadece hindistan cevizi dökebildim)
Pastanızı 1 gece buzdolabında bekletin
Gayet basit ve görsellik açısından güzel bir pastadır..
Afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 832
favori
like
share
erencan97 Tarih: 11.08.2008 01:20
paylaştığın için teşekkürler.
COCO Tarih: 10.05.2008 17:27
Tesekkür.
NaZ Tarih: 30.04.2008 11:04
pratikmis, ellerine saglik abla
cavidan Tarih: 30.04.2008 11:01
cok cok sagol cok güzel ve de pratik bir pasta ellerine saglik
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:26
saoll eline sağlık
by_KaRizMa Tarih: 12.03.2008 12:14
paylasimin icin saol
Sylar Tarih: 29.02.2008 11:35
çok basit ve güzel görünüyor..
Sindy Tarih: 29.02.2008 11:29
ellerine saglik Nerqish
SU-PERISI Tarih: 28.02.2008 13:19
Gofretlisini hiç denememiştim,en kısa zamanda yapacagım.