malzemeler.

10 - 12 elma koçanı (çekirdekleri ile birlikte)
8 - 10 karabiber tanesi
5 cm boyunda kabuk tarçın
8 - 10 karanfil
3 - 5cm boyunda taze zencefil (ya da 1.5 - 2 cm kadar kuru zencefil)
3 - 5 kakule tanesi
750 ml su
Servis yaparken eklenmek uzere:

1 tatlı kaşığı bal
Karabiber, karanfil ve kakule tanelerini havanda biraz dövün, diğer malzemelere ekleyip çok hafif ateşte uzunca süre (30 dk kadar) kaynatın. Bulabilme imkanınız varsa 3cm boyunda bir de jaggery ekleyin kaynatırken, rengini de tadını da çok etkiliyor. İnce bir süzekten ya da bir kaç kat bezden geçirip bal ya da pekmezle tatlandırıp çay bardaklarıyla servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 783
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 21:59
Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkür ederim...
by_cyber Tarih: 07.07.2008 14:33
tşk güzelmiş paylaşım için saol
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 13:56
saoll eline sağlık
by_KaRizMa Tarih: 08.03.2008 21:49
eline salik
Sindy Tarih: 29.02.2008 11:37
icinde tarcin olan birseyi pek sevmem
emegine saglik SU-PERISI