Malzemeler.
500 gr. kırmızı turp (ince doğranmış)
* 3 adet büyük boy portakal (dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
* 5 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* 2 çay kaşığı sumak
* 1 portakal suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı kimyon tohumu
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Yapılışı.
Büyük bir kasede turp, portakal, fıstık, taze soğan ve sumağı iyice harmanlayın. Kalan malzemeleri küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayarak iyice karıştırın ve salata malzemelerinin üzerine gezdirin. Üzerini streçle kapatıp, buzdolabında dinlendirin. Servisten bir saat önce buzdolabından çıkarın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 541
favori
like
share
OKS_GAZİSİ Tarih: 01.08.2008 15:25
slm
SquadroN Tarih: 31.07.2008 10:37
sağol ellerine sağlık
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:41
saoll eline sağlık
Sindy Tarih: 29.02.2008 11:42
ellerine saglik SU-PERISI