Pastırmalı Muska Böreği

Son güncelleme: 23.05.2008 19:32
  • Malzemeler:

    * 2 adet yufka
    * 2 yemek kaşığı yoğurt
    * 1\2 su bardağı süt
    * 1\2 su bardağı eritilmiş tereyağı
    * 2 adet yumurta
    * 9-10 dilim pastırma
    * 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    * üzeri için: haşhaş tohumu ya da susam

    Yapılışı:

    * Yoğurt, süt, tereyağı ve yumurtaları (birinin sarısı hariç) karıştırın.
    * Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine harcın üçte ikisini fırçayla sürün ve diğer yufkayı da üzerine alıp geri kalan harcı sürün.
    * Yufkaları 4-5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Çok uzun olan şeritleri ikiye kesin.
    * İnce dilimlenmiş pastırmalarla kaşar peyniri rendesini karıştırın.
    * Şeritlerin bir ucuna harçtan koyun ve önce bir köşeyi üçgen olacak şekilde sonra diğer köşeyi onun üzerine (yani muska olacak şekildeTongue) sarın.
    * Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin ve 200 derecedeki fırında pişirin.





#28.02.2008 12:43 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#29.02.2008 10:33 0 0 0
  • tşk su-perisi
#23.05.2008 15:46 0 0 0
  • Teşekkürler perim emeklerine sağlık
#23.05.2008 19:32 0 0 0