Malzemeler:

* 2 adet yufka
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1\2 su bardağı süt
* 1\2 su bardağı eritilmiş tereyağı
* 2 adet yumurta
* 9-10 dilim pastırma
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* üzeri için: haşhaş tohumu ya da susam

Yapılışı:

* Yoğurt, süt, tereyağı ve yumurtaları (birinin sarısı hariç) karıştırın.
* Yufkalardan birini tezgaha yayın. Üzerine harcın üçte ikisini fırçayla sürün ve diğer yufkayı da üzerine alıp geri kalan harcı sürün.
* Yufkaları 4-5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Çok uzun olan şeritleri ikiye kesin.
* İnce dilimlenmiş pastırmalarla kaşar peyniri rendesini karıştırın.
* Şeritlerin bir ucuna harçtan koyun ve önce bir köşeyi üçgen olacak şekilde sonra diğer köşeyi onun üzerine (yani muska olacak şekildeTongue) sarın.
* Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin ve 200 derecedeki fırında pişirin.





Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 598
favori
like
share
Yabangülüm Tarih: 23.05.2008 20:32
Teşekkürler perim emeklerine sağlık
HATİC€ Tarih: 23.05.2008 16:46
tşk su-perisi
Sindy Tarih: 29.02.2008 11:33
ellerine saglik SU-PERISI