Malzemeler

* 1 çay kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı biberiye (ince kıyılmış)
* 1 adet orta boy kırmızı soğan (halka doğranmış)
* 1 adet etli kırmızıbiber (ince halka doğranmış)
* 1 adet yeşil etli biber (ince halka doğranmış)
* Yarım demet kıvırcık marul (iri doğranmış)
* 150 gram ıspanak (sadece yaprakları, iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı elma sirkesi
* 2 su bardağı kaynar su
* 1 paket hindi bonfile
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* Tuz (arzu edilen miktarda)

Hazırlanma Şekli

Suya 1 çorba kaşığı sirke ve etleri katıp, orta ateşte 10 dakika pişirin ve kendi suyu içinde soğutun. Süzdükten sonra haşlama suyundan 2 çorba kaşığı ayırın. Ispanak, kıvırcık, marul, yeşil biber, kırmızıbiber, kırmızı soğan ve eti harmanlayıp, salata tabağına yerleştirin. Biberiye, limon kabuğu, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu ve etin haşlama suyunu küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın. Sosu, salata malzemesinin üzerine gezdirin, buzdolabında 15 dakika dinlendirip, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 476
favori
like
share
OKS_GAZİSİ Tarih: 01.08.2008 15:24
slm
SquadroN Tarih: 31.07.2008 10:37
harika çok güzel bişi
izmir_güzeli Tarih: 17.04.2008 17:41
saoll eline sağlık
refik Tarih: 29.02.2008 21:55
güzel bir paylaşım teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 29.02.2008 21:53
Eline saglık sindy.